fbpx

Aldrig trodde jag för 14 år sedan då jag valde avsluta min simkarriär att jag skulle söka en roll inom simning. Ni som känner mig från den tiden vet att jag var oerhört trött, framförallt mentalt, och jag tänkte praktisk taget aldrig sätta min fot i en simhall eller någon anläggning som över huvud taget påminde om träning.

Det tog inte lång tid dock innan min lust till träning kom tillbaka och jag ägnade mig i flera år åt olika slags träningsformer- styrketräning, crossfit, spinning, yoga. Saknaden efter att tävla igen (ni vet den ångesten som infinner sig strax innan startsignalen går och endorfinerna som kommer efter målgång) kom åter. Känslan att tävla är oslagbar och jag har sedan 2011 ställt upp i olika slags tävlingar för att jag tycker det är så roligt. Nu senare år har jag ägnat mig mestadels år Swimrun och där ligger förstås simningen mig varmt om hjärtat.

Pararellt med att jag återfann kärleken till idrott utbildade jag mig till socionom och senare till idrottspsykologisk rådgivare. Idag arbetar jag med idrottare på individ- och gruppnivå samt med ledare och föreningar. Att förena min kunskap om mänskliga beteenden, konflikthantering, psykologi och mentala färdigheter med idrott är en fröjd.

Det känns ärofyllt att få arbeta med min kära gamla simförening Södertörns SS i rollen som sportchef från och med augusti. Återigen kliva in i simhallen med andra perspektiv och en annan ryggsäck jämfört med för 15-20 år sedan. Hoppas att få träffa på er däreute snart!

Allt gott i sommarvärmen

Susie