fbpx

Eller….

Jag borde men…

Jag har inget som motiverar mig just nu…

Push On Coaching - idrottspsykologisk coachning för privata personer

Många idrottare (på tävlingsnivå liväl som motionärer) identifierar sig inte som idrottare eller känner sig omotiverade eftersom de inte tränar eller tävlar på samma sätt som tidigare. Kanske ifrågasätter du varför du ska träna, både den fysiska kapaciteten såväl som den psykiska, om det inte finns någon tävling inom en snar framtid.

Det har inte undgått någon hur covid situationen påverkat idrottare och tävlingar. Frågor som:

  • När öppnar simbassängerna igen?
  • Kommer jag kunna tävla som planerat ?
  • Kommer det vara säkert att tävla?
  • Jag hittar inget bra alternativ till träning hemma.
  • Jag är änslig/uttråkad och omotiverad hemma.

Känsla av att inte ha kontroll över rådande situation

Allt det okända vi möter just nu kan, förutom att skapa oro i ens atletiska och privata liv, bidra till minskad motivation. Ens egenvärde, prestationer, självförtroende kan bli påverkat av nuvarande läge.

Men, du kan påverka vissa omständigheter och ta kontroll över vissa delar. Genom att få en stark, eller framförallt en motståndskraftigt mindset kommer det resultera i självsäkerhet och empowerment inför framtida bakslag som kan uppstå. Här kommer några några råd hur du kan få ett starkt mindset gällande att hantera motgångar och bakslag (BONUS: vilket i sin tur påverkar motivationen….)

* Utvärdera dina tidigare prestationer för att sätta nya mål.
* Var stolt över det du genomfört hittills
* Fundera över dina tidigare framgångar och om de beror på faktorer du påverkat (som hårt arbete) eller externa aspekter, såsom ren tur. Med största sannorlikhet kommer du kunna se flera egenskaper som du besitter som lett till att du uppnått dina mål snarare än kringliggande omständigheter. Fortsätt att upprätthåll de här postiva egenskaperna så kommer det hjälpa dig i framtida målsättning.
* Ha effektiva strategier för att hantera stress/oro/ängslan.
* Skriv ner de hinder eller motgångar du möter och fundera på 1-3 lösningar för dem. Att inte kunna lösa problem kan skapa oro och eller/negativa tankar som inte bidrar till varken ökad lust eller motivation,

Vill du veta mer hur du kan göra för att upprätthålla motivationen eller hur du kan göra för att ta kontroll över de omständigheter som du faktiskt kan kontrollera, tveka inte att höra av dig till mig.

Allt gott till er i solen (fastän att den är kall!)

Susie Moonan Push-On Coaching